Yoga
Met heel veel plezier geef ik de volgende vormen van Yoga:
Kaiut Yoga, Yin Yoga en Yin Yang yoga, als je wat verder naar beneden scrollt vind je de uitleg per Yoga vorm.

Dat geef ik op vaste tijden bij:

Online via Zoom elke dinsdag van 20.00 – 21.00 uur  Kaiut Yoga, vo9or aanmelden proefles ga naar agenda.

 

Gaia House of Yoga:
Maandag 9.15 uur – 10.30 uur Kaiut Yoga

Donderdag 19.00 uur tot 20.15 uur Kaiut Yoga

Donderdag 20.30 uur tot 21.45 uur Yin/Yang Yoga

-Lifestyle en fitness De Mix:

Yin en Yin Yang yoga, momenteel vaste invaller en geen vaste tijden.

 

Ook ben ik beschikbaar om yoga te verzorgen op locatie, voor eenmalige festivals of activiteiten en voor
weekend- of weekretreats in binnen- en buitenland.
Alles kan altijd helemaal op maat gemaakt worden – flexibiliteit en

klantgerichtheid is daarbij het sleutelwoord.

Privé Yoga sessie:
Helemaal op maat een yogales bij jou thuis, bedrijf, buiten of in de studio, hoe heerlijk is dat? Alleen of samen met je partner of vriend(in).
Je kunt kiezen uit Kaiut, Vinyasa of Yin yoga.
In overleg spreken we de wensen, mogelijkheden en locatie af.

 

Uitleg van de aangeboden Yoga vormen:

 

Kaiut Yoga
Kaiut yoga is een vorm van yoga die ervoor zorgt dat je je gewrichten opent en zo afvalstoffen en blokkades uit je lichaam laat stromen.
Door trauma’s, stress, spanning of blessures is je bewegingsvrijheid verminderd in de loop der tijd. Kaiut yoga zorgt ervoor dat je lichaam weer terug gaat naar de oorsprong.
Door verschillende houdingen open je jouw gewrichten en rek je spieren en pezen. Ook worden je spieren sterker. Er wordt gewerkt met het parasympatisch systeem. Dit is het deel van het zenuwstelsel dat organen beïnvloed waardoor het lichaam in rust en herstel kan komen, ook wel rest and digest genoemd en heeft alles te maken met de vertering, vertering van je voedsel maar ook alles wat je elke dag aan indrukken opdoet, hoe geef je dat een plek, hoe verteer je dat.
Dit alles oefen je op de mat om mee te nemen naar je dagelijkse leven en zo soepeler, krachtiger en meer in het moment te leven.

Daarnaast wordt er gewerkt met neuroplastisiteit. Dit is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen en te herstructureren.
Kaiut is een meditatieve vorm van yoga en maakt lichaam en geest gezond.
Kaiut yoga werd eind jaren tachtig bedacht en ontworpen door Francisco Kaiut. Een chiropractor met veel kennis van verschillende yoga vormen, het
cranio sacraal systeem en massages. Francisco is afkomstig uit Brazilië en heeft verschillende Kaiut scholen in Brazilië, de VS en in Nederland.
In Nederland zijn nu een aantal teachers die les geven in Kaiut.
Yin Yoga
Yin Yoga is een rustige, versterkende en verstillende vorm van yoga die stress verminderend werkt. Deze vorm van yoga bevordert tevens de zelfacceptatie. Tijdens Yin Yoga blijven we gemiddeld wat langer in een houding dan bij andere yogavormen. Daardoor heb je meer tijd om grenzen te verkennen en te onderzoeken waar je mogelijkheden liggen. Om die reden wordt deze vorm van yoga meditatief en heeft het een rustgevend effect.
Er wordt gewerkt op de diepere lagen van de spieren, botten en meridianen.
Bindweefsel/facia versterken en flexibeler maken is ook een belangrijk effect van Yin Yoga. Yin is de vrouwelijke zachte vorm die betrekking heeft op de
zachtere gebieden van het fysieke lichaam. Yang is de tegenhanger die betrekking heeft op de hardere, niet flexibele delen van het lichaam.
Het lichaam wordt bij Yin Yoga niet gebruikt om in een houding te komen maar om de houding in dienst te stellen van het lichaam.
Yin Yang Yoga
Dit is een combinatie van yin yoga, zie hierboven en yang. Yin staat voor het zachtere, rest en digest en yang voor de spieren en kracht, actie.
Het is een heel mooie combinatie die afhankelijk van het moment van de dag begint met yin en daarna overvloeit naar yang om zo de dag in te gaan, of beginnend
met actie en afsluitend met de ontspanning en activeren van je parasympatisch zenuwstelsel, zodat je zo de rust van de nacht ingaat.