Over Karin

Karin BaankMeer dan 30 jaar word ik geinspireerd door de macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt.
Gaandeweg is koken echt mijn passie geworden en sta ik elke dag met veel plezier in de keuken.

Mijn basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heb ik de diverse levels doorlopen, heb ik jaren met veel plezier als lesgeefster gewerkt en ook 2 jaar ook als Chef Kok in restaurant Deshima gewerkt.

Bij het Oost West Centrum in Rotterdam (www.oostwestcentrum.nl) heb ik de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd tevens heb ik diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven (www.owc.be).
Daar werk ik de laatste jaren met veel plezier als lesgeefster aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit.

Sinds 2013 geef ik ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon. 

In binnen- en buitenland heb ik bij diverse (yoga) retraites voor groepen gekookt.
Twee keer heb ik samen met Simone Parins in  Orval, "de Chef Training" verzorgd. (www.simoneskitchen.nl) Sinds 3 jaar verzorg ik zelfstandig caterings en workshops.

Vanaf 9 maart heb ik mijn eigen Kookstudio -  Puur koken met passie - in Almere, om zo ook de mensen in mijn directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

Wat mij vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke,
evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten.
Die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.

Ik mag van mijzelf alles eten, ik maak uit vrijheid een keuze in wat ik wil eten.